Hoe ver ga jij voor een strak lichaam?
Filemon-staat-strak

Ik heb net de eerste aflevering van ‘Filemon staat strak teruggekeken. Filemon probeert in vijf maanden een killerbody te krijgen. Ik waardeer de openheid en eerlijkheid van Filemon, hij laat zichzelf zien met al zijn onzekerheden. Ook in dit programma laat hij zien hoe hij keihard aan het werk is, maar na 2,5 maand niet het gewenste resultaat zag. Hier raakte hij behoorlijk gedemotiveerd van. Om toch zijn doel te bereiken wil hij anabolen gaan gebruiken.

Gelukkiger met een perfect lichaam?

Boeiend om nu eens het mannelijke schoonheidsideaal te zien. Het gaat eigenlijk allemaal om hetzelfde, we denken dat we gelukkiger zijn als we een ideaal lichaam hebben. Arie Boomsma vertelde dat als je alleen voor esthetiek een mooi lichaam wilt dat je dit waarschijnlijk niet volhoudt. Dat ben ik wel met hem eens, dat is vaak de reden dat zoveel mensen terugvallen na een dieet of na intensief sporten. In het begin krijg je veel complimentjes en bewondering over wat je doet, maar dat wordt na verloop van tijd minder. Dan went dit ‘nieuwe’ lichaam en haal je er niet meer zoveel voldoening uit. filemon wesseling staat strak

Het is nooit goed genoeg

Het is zoals die gespierde jongen vertelde dat hij eigenlijk nog steeds niet tevreden is. Dat is het vaak… het is nooit goed genoeg. Dat komt omdat het zelfbeeld niet goed genoeg is. Je kunt doorgaan tot je het perfecte lichaam hebt, maar dan nog zul je iets vinden wat je niet mooi genoeg vindt. De onzekerheid, faalangst, minderwaardigheid los je niet op met een perfect lichaam.

Dus tijd om met de binnenkant aan de slag te gaan. Misschien is dit een mooi nieuw programma voor Filemon?

In een half jaar naar een beter zelfbeeld.

Acceptatie van jezelf

Voor mij is de essentie accepteren van jezelf (zowel binnen- als buitenkant). Je bent namelijk helemaal goed zoals je NU bent. Dit wil niet zeggen dat je je niet kunt focussen op gezonder leven of een strakker lichaam, maar doe dit vanuit de wens goed voor jezelf te zorgen en niet omdat je waardering wilt van de buitenwereld. De waardering geloof je namelijk pas echt als deze uit jezelf komt.