Indrukwekkende documentaire waarin pijnlijk duidelijk wordt hoe groot het probleem is van obesitas.  Fastfoodketens en de makers van bewerkt voedsel voegen al jaren extra suiker toe om ons eten beter verteerbaar te maken.

 

Suiker is meer verslavend dan heroïne.

In de documentaire wordt pijnlijk duidelijk hoe verslavend suiker is, in een test met muizen komt naar voren dat suiker meer aantrekt dan heroïne. Kinderen laten zien hoe moeilijk het is om door minder te eten en meer te bewegen af te vallen. Zeker als je ziet wat de scholen als schoollunch aanbieden.

 

Geen calorieën tellen

Wat me aansprak in de documentaire is dat de ene calorie niet te vergelijken met de ander. Een calorie uit een amandel is heel anders dan een calorie uit cola. Je hebt dus goede en slechte calorieën. Hoog tijd dus te stoppen met het tellen van calorieën of punten.fed-up-documentaire obesitas

Sinds de invoering van light producten is de mensheid alleen maar dikker worden.

 

Kleine veranderingen, grote resultaten

In de documentaire bieden ze een challenge aan waarin je 10 dagen suikervrij leeft. Op zich een prima idee. Maar vaak is dit tijdelijk. Je ervaart de voordelen van leven zonder suiker, je hebt meer energie en voelt je beter. Maar na 10 dagen val je weer terug in je gewone eetpatroon. Vervolgens baal je ervan dat je het niet vol kunt houden.

Een succesvollere aanpak is vaak kleine veranderingen aanbrengen, denk aan minder (liefst geen) frisdrank, geen suiker in je koffie, minder of geen pakjes en zak bij het koken, andere keuzes in snoep en koek.

Let op, ga niet over op light versies… dat lost niks op.

 

Wat ga jij aanpassen? Reageer!