stopbord-60x60In 2004 startte ik met Nooitmeeropdieet, vooral vanuit eigen dieetfrustratie. Ik had ontdekt dat diëten mij niet gelukkig maakte en dat het veel meer opleverde om naar mezelf en naar mijn lichaam te luisteren. Wat een rust, niet meer achter het volgende dieet aan te hoeven rennen. Wat heerlijk om gewoon alles te mogen eten.

Al snel wist ik: ‘Deze ervaring wil ik delen’. Ik zie vooral vrouwen worstelen met hun gewicht, met eten en hun lijf. Vrouwen die hun leven laten bepalen door eten en niet eten. Sommige vrouwen hebben werkelijk last van overgewicht, vele vrouwen hebben echter een gezond gewicht maar zijn ontevreden. Ik heb gezien dat het niet uitmaakt hoeveel je weegt, het gaat erom hoe je naar jezelf kijkt.

Passie

Ik heb mijn passie gevonden: ik wil mensen leren goed voor zichzelf te zorgen, zichzelf mooi te vinden, te genieten van het leven, maar vooral van zichzelf.

Snelle oplossing

Toch valt het niet altijd mee, mensen zoeken nog steeds naar snelle oplossingen: een pil die er voor zorgt dat ze slank worden, een crash dieet om even snel die kilo’s kwijt te raken en tegenwoordig steeds vaker een operatie waarbij driekwart maag en een groot gedeelte van de dunne darm wordt verwijderd.
Mensen willen alles kunnen eten, maar toch afvallen en slank blijven.


Eten is het probleem niet en diëten niet de oplossing

  • Maar waarom zoeken mensen de oplossing buiten zichzelf?
  • Waarom kiezen ze voor de elfde keer voor een dieet, terwijl de vorige tien niet hebben gewerkt?
  • Waarom gaan ze niet op zoek naar de werkelijke oorzaak van hun eet-/gewichtsprobleem?

Weet jij het antwoord? Schrijf je reactie hieronder!