Hoe bepaalt eten jouw leven? Hoe vaak maak jij je zorgen om je gewicht en je eetpatroon? Door de jaren heen heb ik zoveel vrouwen ontmoet die de hele dag door aan eten denken. Ze zijn ontevreden met hun lijf en willen wat kilo’s kwijt. Maar welk dieet ze ook proberen, ze komen elke keer weer aan. Met als gevolg dat ze niet alleen ontevreden over hun lijf zijn, maar ook over zichzelf. Ze vinden zichzelf zwak en balen dat ze niet meer doorzettingsvermogen hebben.

Eten als vriend of vijand?

Eten wordt een vijand (maar soms ook een vriend). Bij alles wat ze doen, is eten aanwezig. Een vakantie of weekendje weg is moeilijk, want dan eten ze vaak meer. Een verjaardag of feestje lastig, want hoe ga je om met al die verleidingen?

Genieten van eten

Eten kan ook gewoon GENIETEN zijn, lekker eten waar je zin in hebt en stoppen als je voldoende hebt gehad. Geen donkere deken die alles in je leven zwaarder en moeilijker maakt. Ga eten weer zien als lekker. Ga voelen waar je zin in hebt, ga eten waar je zin in hebt. En ja, dikke kans dat hierdoor niet gelijk gaat afvallen. Maar uiteindelijk kom je in balans met jezelf, met je lijf en met je natuur.

Jouw natuurlijke gewicht

Je zult jezelf verrassen. Want als je echt eet waar je zin in hebt, zul je steeds gezonder gaan eten. Gewoon omdat je voelt dat je lichaam hier beter op reageert, je hier meer energie van krijgt. En dan kun je ook lekker genieten van de dingen die je ooit niet mocht van jezelf. Zonder schaamte en zonder schuldgevoel. Zo breng je jouw eetpatroon in balans en bereik je jouw natuurlijke gewicht.

Wil jij leren hoe je de donkere deken van eten weg kunt weghalen?

Start met de e-cursus Licht over Gewicht