Wow, wat een prachtige openingswedstrijd van het EK voor Vrouwen in de Galgenwaard in Utrecht. Een 1-0 overwinning tegen Noorwegen. Een uitverkocht stadion met een geweldige sfeer.
Een sfeer zoals het altijd zou moeten zijn, ik erger me enorm aan de spreekkoren in Stadion, de zogenaamde fans die schelden en met dingen gooien en soms nog erger. Het kan ook anders bleek 16 juli. Alleen maar positiviteit en een fantastisch publiek.

Voetbal ligt aan mijn hart.

Ik was 12 jaar toen ik eindelijk op voetbal mocht. Voor die tijd was alleen vrouwenvoetbal bij de ‘verkeerde’  vereniging. Mijn ouders stonden niet te springen dat ik op voetbal wilde, maar ik wilde het zo graag dat ze het goed vonden. Ze zijn later ook regelmatig komen kijken.
Nu 33 jaar later voetbal ik nog steeds, zowel in de zaal als op het veld. Voetbal is een spel wat ik nooit zat wordt. Maar nog steeds kom ik mensen tegen die verbaasd zijn als ik zeg dat ik op voetbal zit.

Grote verschillen tussen mannen en vrouwenvoetbal

Hoog tijd dus dat er meer aandacht komt voor vrouwenvoetbal, het verschil met de mannen is zo ontzettend groot. Met name op financieel gebied. Ik vind het trouwens sowieso belachelijk de bedragen die voetballers ontvangen. Ronaldo ontvangt 32 miljoen per jaar, bizar…
Sommige speelster van Oranje moeten er gewoon nog bij werken! Tijd voor verandering dus.

Vrijwilliger en 7×7 competitie

Ik wil het vrouwenvoetbal helpen op de kaart te zetten, zodat er meer respect komt voor het vrouwenvoetbal. Het is de snelst groeiende vrouwensport in Nederland. Dus heb ik me aangemeld als vrijwilliger voor dit EK
Tevens ben ik bezig om samen met de KNVB een 18+ en 30+ vrijdagavond 7×7 competitie op te zetten (regio Utrecht), om de week op half veld.
Ik geniet enorm van de aandacht die het vrouwenvoetbal nu krijgt. Hopelijk worden er nu mooie stappen gezet naar meer aanzien en respect voor het vrouwenvoetbal.
Ik blijf de komende weken nog even GENIETEN!

Woensdag 19 juli 2017 op het Neude in Utrecht

Wederom een vrijwilligersdienst op het Neude. Ik had niet bedacht dat er veel Engelsen en Schotten zouden zijn, vanwege de wedstrijd ‘s avonds. Wat een leuke supporters, de sfeer was prima, veel uitbundigheid en er werd regelmatig een potje paaltjesvoetbal gespeeld, tussen de biertjes door.

Het blijkt dat het kan, supporters bij elkaar en met elkaar voor en tijdens de wedstrijd. Want ook in het stadion bleef de sfeer gebroederlijk. En het humeur van de Schotten bleef prima, ook al verloren ze met 6-0.

Dit is zoals voetbal hoort te zijn.

En nu op weg naar Rotterdam naar de de Oranje Leeuwinnen voor hun wedstrijd tegen Denemarken.