Evaluatie van Ineke (deelneemster personal coachingstraject)

‘ Je mag alles eten!’  ‘ Eet bewust en geniet, de balans ontstaat vanzelf, kost tijd.’

Ja, een openbaring!! Na een leven lang gelijnd te hebben en vervolgens weer kilo’s aan te komen (het zgn. jojo-effect), bleef ik maar steeds op zoek naar het ultieme dieet.

Totdat ik in een krant een artikel van Angèle Bakker tegenkwam:’ Nooit meer op dieet.nl”. Dat klonk mij als muziek in de oren: Nooit meer diëten! Maar wat dan?

In de afgelopen maanden met regelmaat intensieve gesprekken met Angèle gehad en kwam ik er achter dat lijnen geen zin heeft. Ik kwam toch telkens weer aan. Maar dat ik de oorzaak moest zoeken. In mijn geval ging dit over hoe ik  over mezelf denk.  Inzien dat ik ben goed zoals ik ben, ook met een paar kilootjes te veel.  So what?

Ik heb de knop omgezet van het idee steeds maar stresserig kilo’s te willen kwijt raken en alsmaar calorieën te tellen en op de weegschaal te gaan staan.  Dit omzetten naar genieten van eten! Ik hoef niet meer te lijnen, ik heb geleerd te genieten van eten en dit maakt mij een tevreden mens. Zo heb ik de cirkel doorbroken.

Angèle heeft mij hierbij op een positieve manier begeleid: je mag alles eten

Zoals: goed voor mezelf zorgen en genieten van eten.
Voor mij betekende goed voor mezelf zorgen onder andere meer tijd nemen voor mezelf en mijn grenzen stellen.
Door deze inzichten kan ik nu voor, tijdens en na het eten, beter voelen in mijn lijf wat eten met mij doet. Door te blijven voelen en goed voor mezelf te zorgen krijg ik steeds minder vreetbuien.

Mijn conclusie:

Van diëten wordt je alleen maar dik. (jojo-effect).
Je valt in korte tijd wel af, maar uiteindelijk zit het er na verloop van tijd dik weer aan.
Ik heb geleerd om te genieten van eten en voel me een tevreden mens.

Hierbij wil ik jou Angèle, heel hartelijk danken voor jouw steun!

Hartelijke groet, Ineke.

Ook leren dat je alles kan eten? Klik op het boek.

boek licht over gewicht nooit meer op dieet