Ik loop regelmatig hard en dat doe ik in veel verschillende omgevingen. Deze week ben ik weer eens in Drenthe en het valt me op dat iedereen hier zo vriendelijk hallo zegt of glimlacht. Heel anders dan in Utrecht of Amsterdam.

Een glimlach kost niks

Ik heb hier de laatste jaren erg op gelet, want het kan natuurlijk zijn dat ik me hier in Drenthe beter voelt en iets anders uitstraal. Maar ook al probeer ik in Utrecht of Amsterdam bewust mensen aan te kijken, te glimlachen of hallo te zeggen in 9 van de 10 gevallen komt er niks terug. Vaak word ik niet eens aangekeken.

Terwijl het hier in Drenthe lijkt of ze me allemaal kennen. En niet alleen in Drenthe, ook in Zeeland, Montfoort, Egmond en meer kleine dorpen of steden waar ik heb gesport zeggen mensen vriendelijk gedag.

Ik vind dit fijn, even een groet of een glimlach. Het geeft een fijn gevoel en maakt de wereld een beetje mooier.

 

Dus voor alle mensen die fietsen, wandelen, skaten of gewoon op straat zijn:

Een glimlach kost niks!

Wil je reageren, graag! Ik ben benieuwd naar jouw ervaring.