Hoe vaak plan jij een dagje met jezelf?

Ik merk dat ik druk ben, ik zit veel achter de computer zit, ben aan het sporten of heb afspraken. Ik ben ook veel alleen, maar ook dan ben ik eigenlijk altijd bezig. Een dagje helemaal alleen met mezelf plan ik bijna nooit, of het moet een dagje sauna zijn. Maar hoe heerlijk is het om even niets te moeten, de dag te laten gaan zoals jij dat wil.

Momenten voor jezelf plannen

Het hoeft geen hele dag te zijn, je kunt starten met momenten voor jezelf. Ik ben de laatste weken meer aan het wandelen. Ik vind er eigenlijk niet zoveel aan, maar omdat ik een blessure heb, kan ik minder sporten en ik wil wel in beweging blijven. Maar als ik dan een stukje aan het wandelen ben, merk ik dat het me rust geeft en inspiratie.

Je laatste dagen

De succesvolle ondernemer Richard Semler plant ‘terminal days’. Op deze dagen gaat hij doen wat hij zou doen als hij te horen zou krijgen dat hij niet lang meer te leven heeft. Ik vind het heftig klinken, maar ik merk als ik geconfronteerd wordt met bijvoorbeeld mensen die ernstig ziek zijn of met overlijden, dan komt dat ‘willen  genieten’ weer veel meer naar voren. Waarom moeten we zo hard werken, hebben we zoveel stress en vergeten we vaak wat echt belangrijk is?

 

Wat ga jij doen?

Maak eens een lijstje met dingen waar jij echt blij van wordt, schrijf alles op wat in je opkomt. Het maakt niet uit of het echt mogelijk is. Kies vervolgens één ding wat je deze week gaat doen en één ding wat je in gaat plannen (bijvoorbeeld die vakantie, of dat dagje uit).

 

Ik hoor graag wat jij binnenkort gaat doen!