Ik ben niet zo goed in vragen stellen, ik wil het vaak alleen doen of alleen oplossen. Daardoor krijg ik ook veel voor elkaar en heb ik bijvoorbeeld in mijn ondernemerschap heel veel geleerd. Ik weet hoe ik een website kan bouwen, bloggen, vloggen, podcasten, foto en video bewerken, financiën, YouTube, social media gebruik en nog veel meer. Het meeste heb ik mezelf aangeleerd, maar het heeft me ook veel tijd gekost en ik weet dat als ik wat vaker een vraag had gesteld me dit veel meer had opgeleverd.

Waarom is het zo moeilijk om te vragen?

Er zijn verschillende redenen waarom we het zo moeilijk vinden om iets te vragen. Vaak heeft het met angst te maken. We zijn bang om:

  • afgewezen te worden
  • dom gevonden te worden
  • tot last te zijn
  • om te falen
  • voor teleurstelling

Durf te vragen

Door wel je vraag te stellen hoef je het niet alleen te doen, leer je nieuwe dingen, ontmoet je nieuwe mensen, gun je de ander het plezier van helpen en zo zijn er nog meer redenen waarom vragen fijn is. De hashtag #durftevragen heeft mij veel gebracht. In de begin tijd van twitter heb ik vele vragen gesteld met deze hashtag en er kwamen altijd antwoorden (heel snel en heel waardevol). In het filmpje hiernaast vertellen Nils Roemen en Fanny Koerts hoe durftevragen Nederland heeft veroverd.

Lekker dagje ondernemen met Durf te vragen sessie

Inmiddels ben ik fan van durftevragen, dus zal ik regelmatig tijdens het lekker dagje ondernemen een durftevragen sessie organiseren. Zodat we elkaar kunnen helpen en we mooie dingen gaan creëren.

Kom je ook?

 

Elke woensdag 10u-16u bij Seats2meet Amersfoort CS – GRATIS. Aanmelden