Gisteren tijdens een cursusdag ging het over fouten maken. Wanneer heeft jij gefaald, wat is de grootste fout die je gemaakt hebt? Ik wist het wel, ik heb ooit een verkeerde mail in een declaratiesysteem gezet, wat heel veel geld had kunnen kosten. Uiteindelijk liep het met een sisser af.

Op save spelen

Maar ik merk verder dat ik mijn best doe om fouten te voorkomen. Dat wil dus zeggen dat ik veelal op save speel. En dat wil zeggen dat ik niet zo snel zal groeien. Want door veel dingen te proberen, leer je wat wel werkt en wat niet.

Geen fout, maar anders dan verwachtDurf jij fouten te maken?

Ik heb me voorgenomen om dus maar eens te gaan experimenteren en dus fouten leren maken. Want fouten maken bestaat helemaal niet, het gaat hooguit anders dan je had verwacht.

Vier het falen

Om er echt anders naar te kijken, is het leuk om fouten te vieren. Juist omdat je fouten maakt, groei je, ontdek je hoe het wel of anders kan. Dus ik ga de komende tijd eens bekijken of ik er voor kan zorgen dat er wat te vieren valt.

Hoe ga jij om met fouten maken?