Al heb ik zelf geen kinderen, ik ben wel regelmatig in de buurt van kinderen. Ik kan makkelijk meegaan in hun leefwereld en lekker samen spelen. Maar toch zie ik veel lessen die ik kan leren van hoe kinderen leven.

De tijd nemen om te genieten

Van de week was ik aan het wandelen met een bijzonder jongetje. Hij was op zijn loopfiets en stopte om de haverklap om gewoon even te kijken, iets te pakken of wat te vertellen. We deden een grote ronde en dat was best een eind. Ik merkte dat ik de neiging had om te zeggen ‘kom, gaan we weer verder’ of iets dergelijks. Maar waarom? Ik had de tijd, het was heerlijk weer en we hadden het super leuk. Ook de neiging om mijn mobiel te pakken probeerde ik te onderdrukken. Wat een mooie les:

Leven in het moment! 

Genieten van de aandacht

Later was ik bij een jarige job. Bij het lang zal zijn leven zingen, ging hij op zijn stoel staan en genoot! Geweldig om te zien hoe hij van deze aandacht genoot. Hoe anders is dit bij de meeste volwassenen, die wegkruipen als er voor ze gezongen wordt. Die onbevangenheid die ik bij kinderen zie, kinderen die hun eigen impuls volgen en zonder schaamte doen wat ze willen.

Volg je impuls

 

 

Wat leer jij van (jouw) kinderen?