Ik houd niet van zomervakantie, tenminste niet van een vakantie van bakken in de zon of elke dag stadjes bezoeken. Dus ga ik op zoek naar iets wat wel bij me past. Dit jaar twijfelde ik of Portugal wel zou zijn wat ik hoopte. Een festival over kunst en cultuur. Niet meteen zaken waar ik veel van weet of interesse in heb. Maar het leek op Oerol en Buitenkunst beloofde de organisatie, dus ik besloot te gaan.

 

Biologisch dynamische landbouw icm kunst en cultuur

Samen met Connie kwam ik aan op een prachtige locatie. Het bleek aan de ene kant een biologisch dynamische boerderij te zijn en aan de andere kant een plek waar kunstenaars samen komen en optreden. Een week met een gezellige groep vrouwen en veel optredens en workshops.

Workshop kiezen

Poëzie, mozaïek of vilten niet echt dingen waar ik wild enthousiast van word. Maar goed, het was maar twee uurtjes, dus laten we het vilten maar proberen. En dat was toch leuk! Ik heb het de volgende dag weer gedaan. Lekker meditatief met schapenwol iets moois maken, super gaaf.

Deze cirkel met wol en sop werd uiteindelijk de blauw/oranje vaas (of wasknijpermandje)
De slofjes heb ik gemaakt voor kleine David.

Optredens, river-hike en vooral veel gezelligheid

Het is niet mijn bedoeling om de hele vakantie te beschrijven. Het was een heerlijke week, waarin ik vooral veel gelachen heb. Het was genieten, ook al was het voor mij wat te heet (in NL bleek het nog warmer te zijn).

Klagen deden we niet, dat mocht alleen bij de klaagmuur. Super grappig, maar ook wel iets om over na te denken. Want ik heb regelmatig de neiging te kijken naar alles wat er NIET is. Dus die klaagmuur ga ik thuis ook invoeren…

Poëzie door Leen Vermeiren

 

‘s Avonds was er poezie, ik had niet zoveel zin, want het was een druk programma, maar ik besloot toch te gaan. En gelukkig maar, want het was een prachtige voorstelling van Leen Vermeiren over de dichter Pessoa.

Dus de volgende dag naar de workshop van Leen (of Leni zoals de Portugezen zeggen). We oefenden op een gedicht over het hondje Knak wat dood was. Hilarisch vond ik, maar Leni bleek niet snel tevreden. Na mijn voordracht keek ze me streng aan, waarop ik aarzelend vroeg ‘een kleine 6 min?’ Ik weet inmiddels dat ik geen talent hebt voor poezie, maar ik heb ontdekt dat ik er wel heel erg van kan genieten. 

Hoe vaak stap jij uit jouw bubbel?

Het was een vakantie van nieuwe ervaringen opdoen, nieuwe mensen ontmoeten. Ik heb ervaren dat ik heel makkelijk mijn eigen weg loop en keuzes maak, zonder me druk te maken wat anderen hiervan vinden. Maar ik weet nu ook dat het goed is om regelmatig nieuwe dingen te proberen. Ik blijf veel te vaak in mijn eigen bubbel. Doe dezelfde dingen waarvan ik weet dat ik ze leuk vind. Ik heb deze week ervaren dat er nog zoveel meer is om van te genieten en te ervaren.

Dus ik stap vaker uit mijn bubbel. Doe je mee?

 

Nog een aantal aanraders uit deze week:

 

Poëzie – Marieke van Willigen

Stand-up Opera- Quirine Melssen 

Spoken Word – Sjaan Flikweert

Dans Ik vrouw – Halte 6

Beeldende kunst / mozaïek – Marjorie Slooff