Nooit meer op dieet! Yes, that’s the spirit! Regelmatig wordt er met een verwijtende vinger gewezen naar het dieet. Het is niet goed, het is te zwaar, het is niet vol te houden! En het grootste stigma rondom het dieet: Het niet volhouden van je dieet leidt tot overgewicht!

Allemaal stereotype voorbeelden van onze afkeer tegen diëten. Mijn mening in deze; bijna geen enkel dieet is vol te houden. Het enige dieet dat in mijn ogen werkt is het “mentale dieet”. We moeten onze negatieve gedachtestroom over onszelf op rantsoen stellen en laten afslanken!

Mireille-Bruin Denk niet dik. Denk niet slank. Denk krachtig

Wat zeggen we tegen onszelf in de spiegel? Wat voor gedachten huppelen voorbij ?
Het gaat er namelijk niet om wat de maatschappij van je vindt, wat telt is wat jij in jezelf ziet! Het zelfbeeld is een dynamisch gegeven. In ieder fase van het leven kunnen zowel de opbouw als de inhoud van je zelfbeeld anders zijn. Positief, negatief of een beetje middenin? Bij het creëren van een zelfbeeld gaat het erom hoe waardevol een persoon zichzelf acht en hoeveel zelfvertrouwen er is.Hoe zit dat met jou? Kies jij ervoor om jezelf te zijn, ook als je iets meer weegt? Wat geloof je over jezelf?

Kun jij jezelf accepteren zoals je bent?

 

Laat dit je overtuiging zijn:

Accepteer jezelf

Transformeer jezelf

Presenteer jezelf