1. Afvallen en meer bewegen.
2. Spaarzamer met geld omgaan.
3. Schulden afbetalen.
4. Meer tijd besteden aan familie en vrienden.
5. Een partner vinden.
6. Stoppen met roken.
7. Beter werk vinden.
8. Iets nieuws leren.
9. Vrijwilligerswerk doen en vaker anderen helpen.
10. Beter met tijd leren omgaan.
Afvallen staat elk jaar op 1. Het is begin januari en veel mensen zijn met goede moed begonnen aan hun goede voornemens. Toch zal het overgrote deel het al na een paar dagen opgeven. Maar liefst 95 procent weegt al snel weer evenveel of zelfs meer dan op 1 januari (onderzoek van het ING Economisch Bureau).
Ik ben pas gelukkig als…
Met goede voornemens zeg je eigenlijk dat het nu niet goed is. Pas als we zijn afgevallen, geen schulden meer hebben (of liever rijk zijn), een partner hebben en ga zo maar door, dan zijn we gelukkig!
Maar de meeste mensen zijn wel eens wat afgevallen, ze voelden zich misschien even wat beter, maar al snel raakten ze gewend aan hun nieuwe gewicht en vielen ze langzaam weer terug in oud gewicht. Ze merkten dat ze eigenlijk niet zoveel waren veranderd door af te vallen, ze waren nog steeds ontevreden.
Je leven uitstellen
Met goede voornemens houd je de focus op de toekomst, je stelt je leven uit. Het is nu niet goed, dus moet het anders. Maar in plaats van je te richten op het anders te willen, is het niet veel beter om je te richten op hoe het is en hier blij mee te zijn? We vergeten bijvoorbeeld vaak hoe ontzettend dankbaar we mogen zijn voor ons lichaam. Hoe fantastisch het in de meeste gevallen functioneert. We zijn zo geneigd om ons te richten op alles wat NIET goed is.
Maar je leven is helemaal goed zoals het NU is, want dat is wat het IS. Je hoeft het alleen nog maar te zien!
En dat is nou echt een goed voornemen…