Vrijdagmiddag kwam Hermina de Vries me ophalen in Erm, na een kopje thee en nog wat voorbereiden zijn we vertrokken naar Elp voor de kampvuursessie. We kwamen terecht bij Dick Oosterwijk, op een geweldige locatie. Een yogazaal, sportzaal, sauna, bar, keuken en ga zo maar door, wat een mogelijkheden en wat gaaf.

Lekker en gezellig gegeten en daarna naar de zaal, met haardvuur, voor de sessie (het was te nat buiten om echt bij het kampvuur te zitten).

hermina en angele kampvuursessie Mythe slank is gezond

Slank is gezond?

De essentie van de avond is voor mij dat mensen meer gaan beseffen dat slank niet per definitie gezond is en dus ook dat dik zijn niet betekent ongezond. Hermina had een mooi voorbeeld van iemand die weer was gaan roken. Omdat hij door het stoppen met roken dikker werd en dat wilde hij niet. Dan is weer beginnen met roken in ieder geval geen gezondheidsbevorderende maatregel.

Negatieve stigma van overgewicht

Overgewicht staat in deze maatschappij nog steeds voor ongezond, lelijk, lui en ga zo maar door. Overgewicht is zichtbaar en heeft hiermee meer consequenties dan andere problemen of verslavingen. Zo zijn er namelijk veel vrouwen die geweigerd worden voor IVF vanwege overgewicht. Verschrikkelijk vind ik dit, want iemand die rookt of een alcoholprobleem heeft, komt wel gewoon in aanmerking. Maar overgewicht kun je niet verbergen.

Schoonheid zit van binnen

Wat duidelijk werd is dat het echt gaat over hoe jij over jezelf denkt en jezelf ervaart. Kracht en schoonheid zit van binnen en wanneer jij jezelf mooi vindt en accepteert dan ziet iedereen dit.

Mijn mening is dat je echt gezond wordt als je blij bent met jezelf. Geobsedeerd met eten bezig zijn en veel stress is naar mijn idee veel ongezonder dan wat kilo’s te zwaar en ontspannen met eten en jezelf omgaan.

Wat een prachtige avond, Dick, bedankt dat wij de eerste kampvuursessie ons verhaal mochten doen. We komen graag snel weer!

De kwaliteit van de video is niet  best, maar Martijn Aslander en Hermina de Vries vertellen precies waar het over gaat:

 

Op vrijdag 9 januari is er weer een kampvuursessie. Meld je aan!