In 2004 begon ik met mijn eerste bedrijf Nooitmeeropdieet, naast een baan in het onderwijs. Langzaam ging ik steeds meer voor mijn eigen bedrijf, om uiteindelijk mijn baan op te zeggen. Toch het was jarenlang een worsteling om mijn hoofd boven water te houden. Het lukte elk jaar, maar altijd met moeite. Regelmatig waren er perioden dat ik er een klus bij zocht.

Wat is dat toch dat veel vrouwelijke ondernemers het zo lastig vinden om succesvol te groeien?

Alles alleen doen

Een vriend bouwde mijn website, gelukkig gratis. En verder heb ik alles zelf uitgezocht. Want ik was starter en had geen geld om te investeren. Ook de jaren dat ik veel beter draaide, durfde ik echter niet te investeren. Zonde, ik kon het zelf toch ook?
Inmiddels weet ik dat dit mij enorm heeft tegengehouden, hierdoor ben ik klein(er) gebleven. Door niks uit te besteden ontnam ik mij de kans om te groeien.

Onzeker over wat ik kan

Dit alles had te maken dat ik te onzeker was over wat ik kon en te vertellen had. Ik vergeleek mezelf met anderen, wat altijd in mijn nadeel uitpakte. Ik zette mezelf kleiner neer. Na jaren Nooitmeeropdieet werd ik eindelijk wat zekerder en zag ik dat ik wel degelijk een prachtig bedrijf had, waarmee ik vele vrouwen hielp en inspireerde. Ik had een boek geschreven, vier evenementen georganiseerd, tig workshops, trainingen en individuele trajecten gegeven en was ontzettend veel in de media geweest!

Wat wil ik écht?

Ik werd zekerder in mijn business, en tegelijk ging de passie eruit. Na 12 jaar Nooitmeeropdieet was het tijd voor iets anders, maar wat? Ik gaf mezelf een inspiratiejaar en deed verschillende cursussen Dat bracht geen helderheid, helaas. Het heeft nog twee jaar geduurd voordat ik voelde wat mijn pad was. En juist dat voelen bleek de essentie voor mij. Mijn pad volgen volgens mijn vibe, keuzes maken omdat ze kloppen voor mij en niet omdat anderen dit zeggen.

Mezelf klein houden

Ik heb altijd mijn business opgezet nadat ik zelf gedeald had met mijn eigen frustratie. Eerst mijn worsteling met eten en mezelf en nu de frustratie van niet weten wat ik wil en mezelf klein houden. Ik moet eerst zelf de stappen nemen om ze vervolgens aan anderen te leren. Daarom duurde het ook even voor ik mijn nieuwe bedrijf kon opstarten…

The best way to learn is to teach

Ik volg mijn vibe en laat mezelf zien!

Het is zoveel leuker om samen te ondernemen, te sparren, elkaar te helpen, inspireren en lol te maken. Ik ga het niet meer alleen doen. De laatste jaren bij Seats2meet Amersfoort CS heb ik ervaren hoe het is om weer ‘collega’s’ te hebben. Wat ontzettend waardevol. 

Nu is het tijd om andere vrouwelijke ondernemers met elkaar te verbinden! Te laten ervaren hoeveel makkelijker en leuker het is om hulp te krijgen. Maar ook om ze te helpen zichzelf te laten zien (online en offline). Want je hebt een verhaal en de wereld mag het horen!

Herken je mijn strijd en wil je het anders? 

* Ben je ook teveel alleen aan het werk?

* Houd je jezelf te klein?

* Wil je jezelf en jouw Vibe nu echt laten zien?

Doe mee met Dare to shine -gratis / Kom naar het Vibe festival

Wil jij je (meer) laten zien online?

In 7 dagen meer zichtbaar op jouw manier. Doe mee met de GRATIS Challenge Dare to shine online.

Ontmoet – Verbind – Leer

Hoe volg je jouw Vibe, hoe word je succesvol zichtbaar? Kom het ervaren op het Vibe Festival.