Welke podcasthosting moet je kiezen? Er is zoveel aanbod en hoe kies je nu de beste uit voor jou. Ik heb gekozen om een aantal aanbieders te vergelijken tot € 10,00. Ik werk veel met zzp’er die willen starten met podcasten, zij willen dit zelf doen, op een eenvoudige en goedkope manier. Slim, want podcasten is heel makkelijk en simpel.

 

Hieronder beschrijf ik de meest populaire podcast hosting aanbieders. Ik ben er vast een aantal vergeten, soms bewust, maar misschien weet jij wel een platform die in dit lijstje thuishoort. Ik heb nog lang niet alle podcasthosting uitgeprobeerd, dus ik hoor graag jouw ervaring. Leuk als je reageert. 

 

Bij het vergelijk is het slim om niet alleen naar de prijs te kijken. Bekijk ook wat de voorwaarde zijn, met name de opslag en hoeveel mb je per maand kunt uploaden. Om je een idee te geven een podcast van een uur is ongeveer 50 mb, ligt natuurlijk aan de kwaliteit, maar hiermee kun je gaan rekenen.  En bekijk wat de opbouw in het abonnement is, als je groeit, wat zijn dan de mogelijkheden bij een duurder abonnement.

Podcast hosting:

Hearthis 

https://hearthis.at

Ik heb de gratis versie ruim drie jaar gebruikt en ben zeer tevreden, zie hier mijn kanaal. Ik ben overgegaan naar de betaalde versie omdat ik mijn kanaal wilde splitsen en ik veel podcast tegelijk moest uploaden.
Met een gratis account kun je zoveel podcasts uploaden als je wilt. Maar deze kunnen tot 10.000x afgespeeld worden, tot 5.000 gedownload en je kunt max 300 mb per week, alleen MP3 bestanden. Om te starten is dit dus een prima optie.
Premium voor € 5,00 per maand of € 30,00 per jaar.

 

Soundcloud 

https://soundcloud.com
Je kunt alle soorten  muziek luisteren en uploaden. Soundcloud heeft een gratis account, maar deze is niet voldoende als je met podcast gaat starten.
Premium: € 9,00 per maand of €99,00 per jaar. Geen restricties.

 

Libsyn

https://www.libsyn.com/
Van $5 to $75 per maand, $5,00 is 50 mb per maand (dus ongeveer een podcast van een uur). Opslag is een groot nadeel.

 

PodBean

https://www.podbean.com/
Ook voor Vidcasts (video podcasts).
Gratis 5 uur totaal en 100GB per maand. Premium $ 9,00 unlimited

 

Podomatic

https://www.podomatic.com/
Gratis 15 GB bandwidht/month, 500 mb storage.
Premium vanaf $ 2,49, 100GB bandwidth/month, 2 gb storage (ongeveer 50 podcast van een uur)

 

Buzzsprout

https://www.buzzsprout.com/

Unlimited storage, maar 3 uur per maand maximaal. Wel goede reviews.

Premium vanaf $ 12,00  (is bijna 10 euro)

 

Opties die voor mij afvallen:

Anchor

https://anchor.fm/ 
Gratis. Op dit moment heel populair, omdat het makkelijk in gebruik is en gratis. Maar dit platform heeft ook grote nadelen, jouw podcast zijn niet meer van jou, je kunt ze niet bewerken zoals jij wilt. En je hebt geen invloed op (toekomstige) reclames of verdiensten, ook via jouw podcast. En als deze dienst verdwijnt, waar zijn dan jouw podcasts en je publiek? Geen aanrader wat mij betreft.

 

Podcasts.com

http://www.podcasts.com/

Gratis en ongelimiteerd, Dus wel banners en advertenties op de website

 

Spreaker

https://www.spreaker.com/

100 uur totaal, dus als je 100 uur audio hebt, moet je overstappen naar duurder abonnement. Alle abonnementen hebben maximaal audio uren. Ook als is 100 uur best veel, ik zou hier niet aan beginnen, want als je eenmaal 100 uur hebt, wil je niet meer overstappen.