In de serie GRATIS fitness in Utrecht. david lloyd Utrecht

Na het aanvragen van een gratis dagpas bij David Lloyd Utrecht werd ik gebeld door Robin, enthousiaste jongen met een leuk verhaal. We maakten een afspraak en hij nodigde me uit om nog iemand mee te nemen.

Omdat je bij David Lloyd meer kan doen dan alleen fitness nodigde ik een vriend uit om te gaan squashen. We werden ontvangen door Robin met een uitgebreid gesprek en rondleiding.

Doelen?

Hij wilde mijn doelen weten (wederom die vraag). Ik wil gewoon fit blijven, maar heb verder geen doelen. Fitness instructeurs blijken toch graag met doelen te willen werken.

 

Lidmaatschappen

Pas aan het eind van het gesprek begon hij over de verschillende soorten lidmaatschappen (is dat een marketingtruc?). Ze werken eigenlijk alleen met jaarlidmaatschappen, die veel te duur zijn als je maximaal één keer per week wilt komen sporten. Robin wilde ons vertellen waarom ze alleen jaarabonnementen hebben. Gezegd dat ik het antwoord zelf wel weet, omdat iedereen heel enthousiast begint en naar een paar weken of maanden niet meer komen en daar verdienen ze hun geld mee. Dat was natuurlijk niet waar… hij had een mooi verhaal over dat je moet wennen aan sporten en dat je na een jaar niet meer anders wil (of zoiets, ik was al een beetje afgehaakt). Jaarabonnement is vanaf 67,00 per maand. Ze hebben wel een drie maanden abonnement, maar daar betaal je 111,00 per maand voor. Het goedkoopst is om alleen het weekend te komen, dan betaal je 31,00 per maand.

 

Squashen en ontspannen

Eindelijk mochten we gaan squashen, lekker rustig en prima. Gelukkig waren de hechtingen uit mijn vinger, waardoor ik eindelijk weer in de sauna mocht en ook het stoombad en het zwembad uitgeprobeerd. Helemaal top!

 

Pluspunten:

Super locatie, met veel mogelijkheden, fitness, groepslessen, squash, tennis, zwembad, sauna, stoombad. Ideaal voor mensen die alles in één centrum willen hebben,

Goede begeleiding die de tijd neemt en aandacht heeft voor jouw als sporter.

Mogelijkheden voor extra aanbod, tennisles, familiesporten, buitenclinics.

 

Minpunten:

Alleen jaarabonnement

Te duur als je maar één keer per week wilt sporten

Dal-abonnement geldt niet in het weekend.

 

Vraag gratis dagpas aan (deze optie is moeilijk te vinden op de website)