Als zzp’er of zp’er (tegenwoordig) was ik vaak alleen aan het werk. Ik ben ondernemer sinds 2004 en heb overwegend alleen gewerkt. Fijn, want ik wil graag alles zelf bepalen, maar lastig omdat ik ook vond dat ik alles zelf moest kunnen. Dus ging ik aan de gang met mijn website bouwen, ontdekken hoe ik nieuwsbrieven verstuur, me verdiepen in social media, webinars geven, video’s maken, podcasten en ga zo maar door. Ik weet overal iets van. Tot overmaat van ramp moet ik ook de financiën nog bijhouden.

Wat een frustratie

Door alles zelf uit te zoeken heb ik nu heel veel kennis, maar het heeft me ook heel veel frustratie opgeleverd. Want ik wist vaak net te weinig en dan duurde het uren voor ik door had wat ik fout deed. Hulp inschakelen deed ik niet, ik wilde het zelf doen en ik vond het te duur. 

Uitbesteden en hulp vragen

Inmiddels heb ik veel geleerd, maar vind ik het nog steeds leuk om zelf dingen uit te zoeken. Toch heb ik zaken uitbesteed en schakel ik regelmatig hulp in met dingen waar ik zelf niet uit kom. Spannend, want het kost geld en verdien ik dit geld wel weer terug? Steeds zie ik dat het veel beter werkt, ik ga veel sneller en ik kan me richten op zaken die ik leuk vind.

Verbinden van ondernemers en elkaar helpen

Ik zie om me heen ook veel vrouwen die alleen werken en alles zelf proberen te organiseren en uit te zoeken. Hier wil ik iets mee! Ik vind het super fijn om vrouwen op weg te helpen en mijn kennis te delen. Maar ook om ondernemers met elkaar te verbinden. 

Vandaar het Lekker dagje ondernemen;, met elkaar aan het werk, tijd om te sparren, te vragen, te inspireren, te overleggen en plezier te hebben.