Aan de hand van de blog over het item Digitale Detox van de Wereld draait door, kwam ik deze TedTalk tegen. Digitale marketing goeroe Tania Mulry vertelt hoe verslavend de telefoon is en hoe wij constant verbonden zijn. Ze geeft een aantal tips om te zorgen dat jij in control bent en blijft. Wil je hier mee aan de slag, meld je dan aan voor mijn GRATIS challenge Afkicken van je smarphone.

Tedtalk: Need a Digital Detox? door Tania Mulry  (TEDxLaSierraUniversity)

Tania geeft de volgende tips om je smartphone minder te gebruiken:

  1.  Zet alle notificaties uit
  2. Verwijder mensen, pagina’s, apps die je niet interessant vinden of die jou steeds lastig vallen.
  3. Gebruik de vliegtuigmodus om je te focussen op een taak
  4. Geef jezelf (en je gadgets) rust. Leg ‘s nachts je telefoon b.v. in een andere kamer
  5. Laser focus als je online bent, doe je taak en leg je telefoon weer weg
  6. Richt je op echte verbindingen – vertel mensen wat ze voor je betekenen
  7. Geniet van tijd offline

Online tijd maakt niet gelukkig!

We weten allemaal dat tijd online niet de meeste gelukkige tijd is van ons leven en toch zijn we zo vaak online. Stel dat je 10 minuten per dag online bent, dat is ongeveer 60 uur per week, dat is 1,5 week vakantie per jaar. Bedenk of jij je vakantie op deze manier wilt gebruiken.

Jongeren zijn meer dan 3 uur per dag online (bron: eenvandaag). Dat is 21 uur per week, 1092 uur per jaar. Als je uitgaat van een 40-urige werkweek dan is dat meer dan 27 weken. Wow… nu ik dit uitreken schrik ik hier van. Ik kom zelf uit op zo’n 1,5 uur per dag, is 10,5 uur per week, 564 uur per jaar. Dat komt uit op bijna 14 weken. Hier zit ook wel wat werkgerelateerde tijd bij, maar toch wordt het hoog tijd om af te kicken.

Doe je mee? Afkicken van je smartphone? Leuk als je reageert!