Via de blog over Marc Marie Huijbregts op Wondervol, zag ik het filmpje waarin Marc Marie in De Wereld Draait Door praat over zijn nieuwe boek ‘in stukjes’. Ik ben al jaren fan van Marc Marie, wat ik zo waardeer in hem is zijn openheid over zichzelf. Hij durft zich kwetsbaar op te stellen en hier ook geweldig grappen over te maken.

Welke beeld zet ik van mezelf neer?

Kwetsbaarheid is de laatste tijd een belangrijk thema voor mij. In een periode waarin ik het even niet meer weet, kom ik mezelf tegen. Ik zie dat ik graag een beeld van mezelf neerzet waarin ik succesvol, blij en gelukkig ben.

Bij vrienden laat ik dit scherm vrij gemakkelijk zakken, maar zakelijk gezien vind ik dit veel lastiger. Want als ik laat zien dat er bijvoorbeeld een cursus van mij niet vol zit, of ik een workshop moet verzetten vanwege te weinig deelnemers, dan voelt dat als falen.

Voelen wat klopt

Ik wil niet langer iets ophouden wat helemaal niet zo is. Ik zie de laatste tijd veel meer mijn eigen kwaliteiten en waarden en dat voelt helemaal goed. Ik koppelde succes in mijn werk aan persoonlijk succes. Maar zie nu dat het gaat om doen wat voor mij klopt. Deze periode is heel waardevol voor mij, ik zie via mijn eigen proces waar mijn pad op werkgebied heen gaat.

Niemand is echt blij met zichzelf

Terug naar Marc Marie; op de vraag van Mathijs of hij blij is met zichzelf antwoordde hij dat hij denkt dat bijna niemand echt blij met zichzelf is. Ik merkte dat het antwoord mij verbaasde, juist omdat ik hem zo ontzettend leuk en echt vind, verwachtte ik ook dat hij wel blij met zichzelf zou zijn. Hij heeft, naar mijn idee, een ontzettend mooi leven waarin hij mooie dingen doet.

Maar dat zegt dus helemaal niks…, het gaat echt om hoe jij jezelf ziet!

Ben ik blij met mezelf?

Ook daar kan ik niet altijd volmondig ja op zeggen, het toverwoord voor mij is MILDHEID. Want ook al vind ik niet alles leuk of goed van mezelf, het mag er zijn en het hoort bij mij en dat is helemaal goed.

Bestel hier het nieuwe boek van Marc Marie Huijbregts – in stukjes

Ben jij blij met jezelf? Ik lees graag je reactie