Op woensdag 6 mei 2015 is het Anti Dieet Dag. Deze dag is in 1992 ingesteld als reactie op de zelfmoord van een 15-jarig meisje dat er niet meer tegen kon dat ze zo dik was.Internationale-anti-dieet-dag-600x400

De Internationale Anti Dieet Dag maakt ons bewust van de ongezonde manieren van afvallen. Afslankobsessies leiden tot dodelijke eetstoornissen, ongezond gebruik van pilletjes en poedertjes, gevaarlijke operaties en gezondheidsproblemen als gevolg van slechte eetgewoonten.

Steeds meer mensen komen er achter dat diëten geen oplossing zijn en zoeken hun heil in een operatie. Deze operaties zijn niet zonder gevaar en gaan vaak gepaard met veel complicaties.

Stempel op dik

Het stempel van de media en de samenleving is nog steeds dat dik lelijk is, ongezond en vooral je eigen schuld. Want als je slank wilt zijn, dan eet je toch iets minder en beweeg je toch wat meer? Als het zo simpel was, zouden niet zoveel mensen veel te zwaar zijn.

Geen direct verband tussen overgewicht en gezondheid

Onderzoek aan het Cooper Instituut in Dallas heeft aangetoond dat het effect van gewicht op levensver­wachting nihil is. Het is heel goed mogelijk om dik te zijn en een goede conditie of gezondheid te hebben. Het is ook goed moge­lijk om slank te zijn en een slechte conditie of gezondheid te hebben. Er bestaat geen direct verband tussen gewicht en gezondheid.

Stop met diëten, zorg goed voor jezelf

Een dieet is in de meeste gevallen tijdelijk; 95% van de mensen die een dieet volgt valt terug in oude gewoontes en oud gewicht (met vaak nog wat extra’s).

Gebleken is dat het veel nuttiger, effectiever én fijner is als mensen in het geheel wat beter voor zichzelf zorgen. Gezond eten en bewegen, maar ook zorgen voor balans, rust, ontspanning, zelfvertrouwen, een positief zelfbeeld, enzovoort.

Uiteindelijk gaat het om definitief patronen te doorbreken en acceptatie van jezelf. Het maakt je leven een stuk mooier.

Wat kun je doen op Anti Dieet Dag?

De Anti Dieet Dag is een dag van bewustwording. Sta eens stil, wees je bewust van wat je doet en kijk dan eens of je vandaag een stapje kunt zetten naar een positiever zelfbeeld, zonder dieet..

Een paar voorbeelden:

  • Doe een dag niet aan de lijn, ook als je normaal wel een dieet volgt.
  • Schrijf eens op hoeveel diëten jij hebt gevolgd en waar het je uiteindelijk heeft gebracht.
  • Maak een lijstje met minimaal drie dingen die je mooi vindt aan jezelf.
  • Geef vijf mensen in je omgeving een (gemeend) compliment over hun uiterlijk.
  • Nodig iemand uit om samen te bewegen (fietsen, wandelen, sporten, dansen, tuinieren enzovoort).

Heb je zelf iets bedacht, laat het ons hier weten!

Meer informatie over de Anti Dieet Dag vind je op www.nooitmeeropdieet.nl, of stuur een mailtje naar info@nooitmeeropdieet.nl.