Luister hier mijn podcast over Stilte en geïnspireerd schrijven

Of lees mijn samenvatting hieronder.

De wereld is enorm aan het versnellen, we zijn constant met iets bezig. En stil zitten is misschien wel de grootste uitdaging van deze tijd. Ik probeer bewust momenten van stilte op te zoeken, ik mediteer bijna elke dag, ik gebruik steeds minder mijn mobiel te gebruiken en probeer steeds vaker bewust te zijn van of ik de dingen doe die kloppen voor mij.

Geïnspireerd schrijven

Er zijn verschillende manieren waarom ik even de tijd neem. Nu kwam ik een artikel tegen over geïnspireerd schrijven. Boeiend, want eigenlijk schrijf ik niet zo vaak meer, ik typ eigenlijk alles. Maar eens proberen.
De opdracht was om een timer op 5 minuten te zetten en jouw eigen naam in het midden zetten, daarom heen alle mensen schrijven die jou hebben gestimuleerd, een bepaalde richting op geduwd hebben. Vervolgens kies je iemand uit en dan schrijf je 8 minuten over een concrete gebeurtenis (in de tegenwoordige tijd).
Door deze oefening realiseerde ik me dat ik lastig mijn eigen kwaliteiten kan zien, dat ik mezelf klein houd. Waarom is dat nou zo moeilijk? Bij anderen kan ik dit wel zien.

Teveel ideeën

Wat ik nog meer zag door deze oefening is dat ik veel ideeën heb, maar toch op een of andere manier bang ben om te falen. Ik start wel met bepaalde ideeën, maar ik maak het niet af. Ik laat me snel demotiveren als het even niet loopt zoals ik wil.  Terwijl ik weet dat het goede ideeën zijn en dat er zeker mensen geïnteresseerd in zullen zijn.
Iets wat me hierbij kan helpen is hulp vragen, dat vind ik vaak lastig. Ik wil het allemaal alleen doen en kunnen. Terwijl ik het heel leuk vind om anderen te helpen, dus er zijn w.s. genoeg anderen die het leuk vinden om mij te helpen.

Waar zou jij geïnteresseerd in zijn, ik hoor het graag!

 

Bijvoorbeeld Vibe inspiratieweek, Vibe ski week, Vibe festivals, Vibe workshops, Vibe spelletjes avonden of weekenden… of…?