Deze zin moest ik beantwoorden gisteren bij een inquiry oefening. Een inquiry is een zelfonderzoek waarbij je, door steeds dezelfde vraag te beantwoorden, je gevoelens, sensaties en gedachten zoals die in het moment opkomen onderzoekt. Door de repeterende vraag ga je steeds een stukje dieper en krijg je steeds meer duidelijkheid over een bepaald onderwerp.

Als ik werkelijk vrij zou zijn, dan…

De antwoorden op deze vraag hadden bij mij veelal te maken met doen wat ik wil. Ik houd mezelf vaak tegen, omdat ik iets niet durf of me schaam om iets te doen of te zeggen. Ik realiseer me dat ik die kinderlijke onbezorgdheid kwijt ben geraakt (kijk maar eens naar mijn favoriete filmpje). Gewoon doen wat er in me opkomt, zeggen wat ik wil zeggen. Terwijl ik me tegelijkertijd realiseer dat ik best wel veel durf, doe, zeg  en mijn eigen weg ga. En toch…

Super spannend, maar ik ga de uitdaging aan

Toch zou ik wat spontaner gewoon dingen willen durven. Dus ga ik mezelf de komende tijd uitdagen. Wanneer ik een impuls voel, dan ga ik deze proberen te volgen. Of als het niet lukt, dan onderzoek ik waarom het niet is gelukt. Super spannend, maar volgens mij kan het ook heel leuk worden.   Ik zal mijn ervaringen delen op mijn blog. Doe je met me mee?