Op 11 november organiseer ik voor de 3e keer de Dare to shine zichtbaarheidschallenge. Omdat ik het vooral zelf leuk vindt en nodig hebt. Als ik met een groep aan de slag ga met zichtbaarheid, dan moet ik zelf ook. En dan doe ik het ook.


Bijzonder dat het zo werkt, dat het makkelijker is als je het samen doet, elkaar stimuleert en een duwtje geeft om uit je comfortzone te stappen.

Waarom is zichtbaarheid zo lastig?

Ik merk dat ik het vooral lastig vind als ik mezelf kwetsbaar opstel, als ik echt laat zien waar ik mee bezig ben en lastig vind. En juist die berichten krijgen de meeste reacties. Maar ik ben ook bang dat mensen er iets van vinden, dat ze iets van mij vinden. Hoe vaker ik mezelf echt laat zien, hoe sterker ik hierin word. Want ik weet wat ik belangrijk vind en waar ik voor sta. Dus waarom maak ik de mening van anderen zo belangrijk?

De essentie van jezelf laten zien

Ik zie heel veel video’s voorbij komen van ondernemers die hebben gehoord dat video’s goed werken en zijn daarom video’s gaan maken. Belangrijk is om je eerst af te vragen ‘werkt video voor mij?’

Als je te onzeker over komt op beeld of de teksten opleest, dan bereik je waarschijnlijk het tegenovergestelde. Dan is een andere manier van zichtbaar worden misschien beter voor je. 

Ik zie iemand als deze persoon echt en authentiek is. 

De focus op actie

Deze challenge wil ik nog meer de nadruk leggen op actie. Ik zie veel challenges en evenementen voorbij komen die veel informatie geven, maar vervolgens moet je zelf en alleen aan de slag. Terwijl het fijn is om elkaar te stimuleren om zichtbaar te worden. Kennis is niks waard als je het niet combineert met actie.

Doe mee en leer hoe zichtbaarheid voor jou werkt.