Bij de Voice of Holland ben ik regelmatig geraakt door zijn commentaar. Ik vind hem echt en oprecht. Dit beeld bevestigde hij bij College tour waarin hij vertelt over zijn jeugd, zijn problemen en hoe hij hier mee om is gegaan. Een inspiratiebron voor vele jongeren die het moeilijk hebben.

Levensles in vergeven

Mooi hoe hij geraakt is wanneer zijn neef over hem en zijn vader praat. Hij vertelt openhartig over het contact met zijn vader. Hij hoe contact had met de kleine Ali in zichzelf en zag dat de kleine versie van hem gewoon boos was. Doordat dit te zien en accepteren kon hij ook de kleine versie van zijn vader zien en vergeven.

Ali kan soms dingen zeggen die ik niet bij hem verwacht, maar die zo ontzettend kloppen. Wat een mooie levensles in naar jezelf kijken en leren vergeven.

 

 

Is dit alles?

Herkenbaar was ook het stuk over dat hij wenste dat hij een auto had… want dan… of een ton… dan zou hij zo blij zijn. Tot hij besefte dat het daar niet in zit. Het houdt niet op, je hebt alles en dan vraag je je af ‘is dit het?’

Zingeving zit niet in successen die we denken dat successen zijn

De belangrijkste boodschap die Ali de studenten mee wil geven is:

Tenslotte vraagt Twan Huys of hij nog een boodschap heeft voor de studenten. Mooi hoe hij de nadruk legt op jezelf niet als belangrijkste zien, maar vinden wat je graag wilt geven.

Vind jouw unieke talent waarmee je het beste kan aansluiten aan waar er behoefte aan is.

 

Dank je wel Ali, voor je mooie lessen.