Heb jij al van artificial intelligence (AI) gehoord? AI is de mogelijkheid van een machine om mensachtige vaardigheden te vertonen – zoals redeneren, leren, plannen en creativiteit. Ik ben al een tijdje aan het uitproberen hoe ik het kan gebruiken en ik ga mijn tips en adviezen hier met je delen. OpenAI is een tool die je gratis kunt gebruiken. Je kunt er bloggen mee schrijven, mailteksten, inspiratie, brainstormen en nog veel meer. 

Waar ik het al een aantal keer voor heb gebruikt is het schrijven van een contract of een officiele mail.  OpenAI  helpt bijvoorbeeld met het verbeteren van je schrijfvaardigheden. Je begint door je aan te melden voor een account op de website van OpenAI . Vanaf daar kun je beginnen met het invoeren van de tekst die je wilt verbeteren. Het platform zal dan suggesties geven op het gebied van grammatica, woordkeuze, zinsstructuur en meer.  Typ ‘tekst verbeteren:’ en hier plek je jouw tekst (dit kan gewoon in het Nederlands).

Zie hier een voorbeeld van mijn podcast tekst en hoe AI deze heeft verbeterd.

AI tekst verbeteren

Verbeteren van jouw schrijfstijl

Ga maar eens op onderzoek uit hoe het werkt en hoe je jouw teksten kunt verbeteren.  De suggesties die het systeem geeft zijn gebaseerd op enorme hoeveelheden tekst die het heeft geanalyseerd en zijn dus gebaseerd op de beste praktijken van professionele schrijvers. Maar het zijn slechts suggesties, het is aan jou om te beslissen welke suggesties je wilt opvolgen. Past het bij je? Klopt de toon? Daarom is het van cruciaal belang om de suggesties te bekijken en te beoordelen of ze bijdragen aan wat je probeert te zeggen en of ze passen bij jouw persoonlijke schrijfstijl. Zorg dat jouw schrijftstijl authentiek blijft.

Kortom, OpenAI kan een krachtige tool zijn voor het verbeteren van je schrijfvaardigheden. Het kan je helpen om je taalgebruik te verbeteren, je zinnen beter te structureren en zelfs om nieuwe ideeën te genereren. Onthoud wel dat het belangrijk is om je eigen oordeel te gebruiken bij het opvolgen van suggesties en om trouw te blijven aan je eigen schrijfstijl. Dus, waar wacht je nog op? Meld je aan voor een account bij OpenAI en begin met het verbeteren van je schrijfvaardigheden vandaag nog!