Marisca over de e-cursus Licht over Gewicht.

Wat een prachtige training. De positiviteit, de opdrachten waarbij je over dingen mijmert. Soms bewust, maar onbewust gaat alles gewoon door.Licht over Gewicht

Opvattingen over eten van vroeger
Mijn moeder is altijd bewust geweest van gezond en ongezond eten. Heeft eten beoordeeld en ‘verboden’. Verboden tussen haakjes omdat met feesten of in het weekend de rem eraf ging. Calorieën werden geteld en er werd met koken op de ingrediënten gelet. De toon naar diëten is snel gezet. Nu leer ik in deze training te eten en ervan te genieten, waardoor ik eet naar genoegen. Alles mag, de keus is aan mezelf wat te eten en hoeveel te eten.

Kinderen vrij laten kiezen voor snoep?
Mijn kinderen snoepen graag. Ze zijn er dol op. Ze vragen om snoep en de ene keer geef ik toe en de andere keer mag het niet. Vandaag heb ik besloten een andere weg in te gaan. Ze mogen van mij snoepen, maar laat ze wel bewust kiezen voor hun gezondheid. Tot mijn verbazing zag ik vanmorgen dat mijn zoontje bij een half kerstkransje stopte. De basis zit er al en dat merk ik bij mezelf ook.

Gewicht verliezen makkelijk?
Ik begon deze training vol enthousiasme en ik zag en voelde al snel resultaat. Ik raakte in de war. Zo gemakkelijk kan het toch niet zijn. Gewicht verliezen moet moeite kosten had ik geleerd. Kan dit wel? Doe ik het wel goed? Zal ik terugvallen? En hoe diep zal ik dan komen te vallen? Ik deed mijn best en wilde alles aanscherpen en goed doen. Mijn gewicht nam weer iets toe en bleef staan.

Bewegen een noodzaak, maar wel met plezier
Nu de laatste week was ik bezig met de opdracht over het beweegdagboek. Ik voelde me opstandig. Een grote weerstand kwam op. Het woord sporten en de noodzaak/drang erachter brengt heel veel herinneringen boven. Elke teleurstelling die ik had als ik ergens kwam met een klacht en/of probleem bij iemand/dienst/instantie, die met één vraag mij niet meer leek te horen. Sport jij? Een vraag waarvan ze vaak het antwoord niet eens afwachtte. Ze hadden me al afgeschreven en zagen daar de oorzaak van al mijn klachten/problemen. Ik heb de opdracht iets aangepast aangezien ik wel het nut zie van het (intensief) bewegen. Het gebruiken van spieren die je normaal gesproken niet altijd gebruikt. Ik voel me prettig bij deze vorm en ik merk plezier in wat ik doe.

Complimenten aan mezelf
De focus op het eten en het programma goed doorlopen nam hiermee ook af. Ik heb in mijn map dat ik elke keer noteer een compliment en iets waar ik die dag van heb genoten. Dit werkt zo opbouwend dat ik er weer lol in heb. Contact heb en onderhoud met de positieve dingen die er die dag zijn gebeurd. Een afronding van een perfecte dag.

Ik val af!
Vanmorgen heb ik me gewogen. 90,5! Mijn gewicht neemt dus weer af. Ik zie een heel duidelijk verband in mijn gewicht en hoe ik in het leven sta. Geniet ik van alles en iedereen om me heen, dan ben ik helemaal niet meer bezig met eten of mijn gewicht. Ik sta dan in het moment en mijn maag knort wel weer als ik wat eten nodig heb.

Vertrouwen in mezelf en mijn lichaam
Vandaar ook mijn titel. Doen door niet te doen. Ik doe door afstand te nemen van het goed willen doen. Ik doe de opdrachten en heb vertrouwen in de werking ervan. Ik maak keuzes in wat ik wil en heb vertrouwen dat ik kies wat ik nodig heb, waar mijn lichaam op vraagt.
De basis is er, die zit in mij, instinctief maar verscholen door de tijd. Gekleurd door alle overtuigingen, ervaringen en belevenissen.

Marisca

Wil je ook aan de slag met de ecursus Licht over Gewicht, klik hier voor alle informatie en aanmelden.