Ik heb me aangemeld voor  “8 uur overwerken voor het goede doel”. Dit is een jaarlijks internationaal event dat op verschillende locaties wereldwijd wordt gehouden. In acht uur tijd werken teams – die bestaan uit ongeveer vijf creatief professionals en een coach – elk aan een hulpvraag voor een goed doel. De teams bedenken o.a. huisstijl, communicatieplannen, website, reclamecampagnes, adviesrapporten, concepten en aan andere direct toepasbare producten of concepten.

Helpen is fijn

Ik had er vorig jaar al mensen over horen praten en het lijkt me super leuk om hier een bijdrage aan te mogen leveren. Ik vind het fijn om mee te denken, mijn creativiteit in te zetten. Zeker als het voor een goed doel is. Ik vind het sowieso leuk om mensen te helpen en dit kan best zonder geld.8 uur overwerken voor het goede doel vrijdag 31 maart 2017 utrecht

Ik ga regelmatig verbindingen aan met mensen om elkaar te helpen, zonder dat hier geld aan te pas komt. Ik ben ook bereid om een keer met mensen mee te kijken naar hun bedrijf/website/social media of ze te helpen met bloggen/vloggen of het geven van webinars. Ik geloof in dat wat je geeft ook weer terug komt, daarbij is geven fijn.

Hulp vragen is een stuk moeilijker

Hulp vragen vind ik wel lastiger, Gek eigenlijk, want ik vind het fijn om te helpen, maar geef de ander niet altijd de gelegenheid om mij te helpen. Het voelt voor mij nog steeds als een beetje falen, dat ik het zelf niet kan. Ik weet dat dit niet zo is, maar er blijft een diepliggende overtuiging in de weg zitten.

Zeker in een periode waarin ik van alles aan het uitproberen ben, zou ik wat vaker hulp moeten vragen… Eens kijken of ik die uitdaging aan durf te gaan..

Wil je ook mee doen met 8 uur overwerken voor het goede doel? Meld je aan. Misschien zien we elkaar in Utrecht op 31 maart.